προγραμματίζω τη Φύση

Χάρις Μαυρουδή

Περιγραφή

Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι έβλεπε το Δεινοθήριο;

Πώς νομίζετε ότι προσανατολίζεται η αγριόγατα;

Πόσο γρήγορα μπορεί να αντιδράσει ένα φίδι όταν δει το θήραμά του;

Αυτά και άλλα πολλά θα μας προβληματίσουν στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Ρομποτικής «Προγραμματίζω τη φύση» για παιδιά 8-12 ετών που σχεδίασε η Χάρις Μαυρουδή (Εκπαιδευτικός – Ερμηνεύτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων) και θα υλοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στόχοι του Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου «Προγραμματίζοντας τη Φύση» είναι τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την έρευνα μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, να συνεργαστούν και να προγραμματίσουν ρομπότ δίνοντας έτσι κίνηση στο αντικείμενο της έρευνάς τους. Με τον τρόπο αυτό τα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα αποκτήσουν ξανά ζωή και κίνηση!

Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Ρομποτικής «Προγραμματίζω τη Φύση» απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών και  ολοκληρώνεται σε οκτώ δίωρες συναντήσεις που θα υλοποιούνται σε οκτώ συνεχόμενα Σάββατα, ώρες

Περισσότερα  
Προστατεύονται όλα τα δικαιώματα

Ενότητες

Πρώτη μας μέρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ως εκπαιδευόμενοι προγραμματιστές.

Ξεκινάμε την ερευνά μας μέσα στο μουσείο για τα πλάσματα που εκτίθενται σε αυτό.

Στη συνέχεια προγραμματίζουμε κινητήρες και αισθητήρες.

Στόχος μας να αναγνωρίσουμε φυσικό και τεχνολογικό υλικό που θα έχουμε στη διάθεσή μας!

Καλή μας Αρχή!!!!!

Για ποιο λόγο πιστεύετε οτι έχουν δημιουργήσει τα ρομπότ που υπάρχουν στο video; 

Μέσα σε ένα Μουσείο που όλα τα πλασματά του υπήρξαν ζωνταν εκτος απο τους δεινοσαύρους και το Δεινοθηριο που η τεχνολογία τους έχει αναβιώσει, εμεις θα γνωρίζουμε καλυτερα τον Γεωλόγο - Παλαιοντολόγο του Πανεπιστμίου Κρήτης Μπάμπη Φασουλά, για να μας αποκαλύψει τι θα μπορούσαμε να συναντήσουμε εαν περπατάγαμε στην Κρήτη την εποχή που έζησε το Δεινοθήριο.

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -