ΤΠΕ - ΣΤ' Τάξη

9520567268  -  ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΟΥΡΙΑ

Ενότητες - Ερωτηματολόγιο στο Google Forms

Ερωτηματολόγιο στο Google Forms

Δημιουργία ερωτηματολογίου στο Google Forms

To ερωτηματολόγιο είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τη στατιστική ανάλυση. Το πιο γνωστό διαδικτυακό εργαλείο για τη δημιουργία ερωτηματολογίων είναι το Google Forms.

Για να δημιουργήσουμε ένα ερωτηματολόγιο στις Google Forms, αρκεί να μπούμε στη διεύθυνση https://forms.google.com. Θα πρέπει να έχουμε ή να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό στη Google.

(Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε τον λογαριασμό  6dimvril.student@gmail.com.)

Οδηγίες για τη δημιουργία μιας απλής Google φόρμας

Στη διάρκεια του μαθήματος θα δοθούν οδηγίες για τη δημιουργία μιας απλής Google φόρμας. Αυτές και ακόμα περισσότερες μπορείτε να τις βρείτε και στον οδηγό του GCFLearnFree.org, το οποίο παρέχει δωρεάν μαθήματα για σημαντικές ψηφιακές δεξιότητες, μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.

Το σχολείο είναι ο χώρος εργασίας μας, το δεύτερο σπίτι μας και προσφέρει αγωγή και εκπαίδευση με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε μαθητή. Για να λειτουργήσει ομαλά και αποδοτικά όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) αποδέχονται και σέβονται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός ενός σχολείου συντάσεται από το Σύλλογο Διδασκόντων και έχει σκοπό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να πραγματοποιείται αποτελεσματικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολείο να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής, με κοινό στόχο την πρόοδο των μαθητών αλλά και την υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση, η πειθαρχία όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση, η αγωγή υγείας κ.λπ.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών για την ορθή εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού, αλλά και μιας πιθανής βελτιστοποίησής του, προτείνω κάθε τμήμα της Στ' τάξης να να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ΕΝΑ ερωτηματολόγιο/κουίζ σχετικά με όλα όσα προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός του σχολείου μας.

Οι καλύτερες ερωτήσεις θα συγκεντρωθούν αργότερα σε ένα ερωτηματολόγιο που θα δοθεί σε όλους του μαθητές του σχολείου μέσα στο εργαστήριο Πληροφορικής και στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ.

Σκοπός μας θα είναι να εξαχθούν στατιστικά στοιχεία που θα μελετήσουμε στη συνέχεια, αξιοποιώντας τα Υπολογιστικά Φύλλα.

Ο Εσωτερικός κανονισμός του σχολείου μας (αναρτημένος στο site μας)

Αναρτημένο στο site του σχολείου μας θα βρείτε τον Εσωτερικό Κανονισμό του τρέχοντος σχολικού έτους.

Για τις ανάγκες της εργασίας, κάθε ΗΥ θα αναλάβει παραγράφους του κανονισμού ως εξής:

  1. 2.1
  2. 2.2
  3. 2.3 & 2.4
  4. 2.5
  5. 2.6
  6. 2.7 & 2.8
  7. 2.9 & 2.11
  8. 2.10
  9. 2.12
  10. 2.13
  11. 2.14
  12. 2.15
  13. 3.1
  14. 3.2

Θα μελετήσετε προσεκτικά την παράγραφο ή τις παραγράφους που σας ανατέθηκαν και θα καταγράψετε (σε χαρτί) 2-3 ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτήν/ές. .

 

Στο εργαστήριο θα εργαστούμε ομαδοσυνεργατικά πάνω στην ίδια Google φόρμα.

Επιλέξτε το τμήμα σας για να καταχωρήσετε τις ερωτήσεις σας στο αντίστοιχο κουίζ:

Παραδείγματα κουίζ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε συνέχεια αυτής της εργασίας, έκανα μια προσπάθεια να συνενώσω τα ερωτηματολόγια των 3 τμημάτων της Στ' σε ένα.

Αφού επεξεργάστηκα και συμπλήρωσα ερωτήσεις, προέκυψε το εξής ερωτηματολόγιο/κουιζ: https://forms.gle/5tgt52XeniCtSRvD9

 

Το παραπάνω ερωτηματολόγιο κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές των Δ', Ε' και Στ' στη διάρκεια του μαθήματος ΤΠΕ.

Τα αποτελέσματά του θα αξιοποιηθούν στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.