Παρουσίαση/Προβολή

No image available

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο και Τηλεόραση

(INT144) -  Κ.Τσιμπάνης, Σ.Μπόλης

Περιγραφή Μαθήματος

 

Η ανάγκη των χρηστών να επικοινωνήσουν μεταξύ τους  μέσω του ραδιοφώνου, αρχικά, και μέσω της τηλεόρασης στη συνέχεια, οδήγησαν ουσιαστικά στην απελευθέρωση των ερτζιανών και τη δημιουργία των πρώτων μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, το υψηλό κόστος λειτουργίας και ο περιορισμός του διαθέσιμου φάσματος έχει δημιουργήσει μία σειρά από προβλήματα, τα οποία οι Τ.Π.Ε. σήμερα μπορούν να επιλύσουν. Μία σειρά από Διαδικτυακές υπηρεσίες, κάποιες δωρεάν, και εργαλεία λογισμικού, δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό του Διαδικτυακό ραδιοφωνικό ή/και τηλεοπτικό σταθμό με παγκόσμια εμβέλεια και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Αντί να χρειάζονται πλέον χρήματα για την τεχνική υποδομή, όλη η προσπάθεια μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και παροχή περιεχομένου.

Ημερομηνία δημιουργίας

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

  • Διδάσκων

    Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει μεθοδολογία έρευνας και στατιστική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Υπάρχουν πάνω από 85 ετεροαναφορές στο έργο του. Συμμετείχε σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές ελληνικών επιστημονικών συνεδρίων. Έχει επιβλέψει πλήθος πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών. Είναι κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες διοικητικές δομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι μέλος του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

    Μέθοδοι διδασκαλίας

    Στο πλαίσιο του μαθήματος θα γίνουν θεωρητικές διαλέξεις, στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Στόχος είναι μέσα από τις θεωρητικές διαλέξεις να προετοιμαστούν οι εκπαιδευόμενοι, προκειμένου να δεχτούν τη νέα γνώση που αφορά την επιστήμη της Στατιστικής και να κατανοήσουν τον τρόπο εφαρμογής της τόσο στην εκπαίδευση, γενικά στην επιστήμη αλλά και στην καθημερινότητα. Θα παρουσιαστούν τρόποι εισαγωγής ερευνητικών δεδομένων στον υπολογιστή. Θα παρουσιαστούν μέθοδοι στατιστικής ανάλυσης ερευνητικών δεδομένων με τη βοήθεια του υπολογιστή. Θα συνδεθεί η γνώση και η εμπειρία των εκπαιδευόμενων με το γνωστικό αντικείμενο της Στατιστικής. Θα χρησιμοποιηθεί ειδική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να επικοινωνούν με την εκπαιδεύτρια και να βρίσκουν το κατάλληλο υλικό για το μάθημα. Μέσω της εκπόνησης εργασιών οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν βιωματικά να έρθουν σε επαφή με την ερευνητική διαδικασία, μέσω της συλλογής και επεξεργασίας ερευνητικών δεδομένων. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο με την εκπαιδεύτρια όσο και με συναδέλφους τους για ερευνητικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και να ανταλλάσσουν απόψεις συνδυάζοντας τη νέα γνώση με την εμπειρία τους.

    Μαθησιακοί στόχοι

    Οι στόχοι του μαθήματος είναι:

    • Να γίνει μία σύντομη εισαγωγή στο διαδικτυακό ραδιόφωνο
    • Να πραγματοποιηθεί μια προετοιμασία τόσο για το υλικό όσο και το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί
    • Να γίνει μια σύντομη παρουσίαση των εργαλείων Winamp και SouthCast
    • Να υλοποιηθεί μια διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή