ΤΠΕ - Δ' Τάξη (9520567266)

Ενότητες

Η Επανάσταση του 1821 - Σχεδιάζουμε έναν εύζωνα

Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος
Ο Εύζωνας και η στολή του (παρουσίαση)

Εύζωνας: Το σύμβολο της συνέχειας του έθνους και της ιστορίας μας

Η μακρόχρονη ιστορία των Ευζώνων ξεκινά τη 12η Δεκεμβρίου του 1868. Αν και στην αρχή είχαν και μάχιμο χαρακτήρα, πλέον φυλάττουν τιμητικά τον θεσμό της Δημοκρατίας και αποδίδουν τιμές στους νεκρούς ήρωές μας, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τόσο ο ρόλος τους, όσο και η ενδυμασία και τα τελετουργικά τους είναι γεμάτα συμβολισμούς. Στο πρόσωπό τους, αντικατοπτρίζεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Εύζωνας, 25η Μαρτίου 2021

Στο βίντεο αυτό μπορείτε να βρείτε οδηγίες από τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Κωνσταντίνο Ορκόπουλο για να ζωγραφίσετε έναν εύζωνα στο TuxPaint. Εσείς θα μπορούσατε να το υλοποιήσετε στο www.autodraw.com.

Γαλανόλευκη η θωριά σου - Αφιέρωμα στη Σημαία από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Βρείτε στο site του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνική σημαία. Μπορείτε μάλιστα να παίξετε παιχνίδια, όπως επίσης και να σχεδιάσετε τη δική σας σημαία!

Κατάλογος ελληνικών σημαιών στη Wikipedia

Στη Βικιπαίδεια ή Wikipedia, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια στο Internet, μπορείτε να βρείτε έναν κατάλογο σημαιών που χρησιμοποιούνται από το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος ή χρησιμοποιούνταν ιστορικά από τους Έλληνες.

Οπτικοακουστικό υλικό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εδώ θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό για την επέτειεο της 25ης Μαρτίου.

Επιπλέον μπορείτε να διασκεδάσετε με πολλές δραστηριότητες για να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την ιστορία της πατρίδας μας και να εμπνευστείτε από αυτήν.

3D διαδικτυακή έκθεση "Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil"

Μάθετε για σημαντικά γεγονότα καθώς και για τους ήρωες και τις ηρωίδες του αγώνα του 1821 με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.