ΤΠΕ - Γ' Τάξη (9520567265)

Ενότητες

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

Καθώς μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, έχω συγκεντρώσει για εσάς πολλές γιορτινές δραστηριότητες στον υπολογιστή σας!

Είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσουν και θα ανεβάσουν τη γιορτινή σας διάθεση!

Σχεδιάζουμε χριστουγεννιάτικα δέντρα στο autodraw.com της Google

Η γνωστή σε όλους σας Google έχει δημιουργήσει ένα online (διαθέσιμο δηλ. στο internet) εργαλείο ζωγραφικής, το www.autodraw.com. Είδαμε από πέρσι πως έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες, τις οποίες θα τις θυμηθούμε σε επόμενα μαθήματα.

 

Προτείνω να σχεδιάσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αποκλειστικά με σχήματα: τρίγωνα για το δέντρο και το αστέρι, κύκλους για τις μπάλες και ορθογώνιο για τον κορμό.

Για να έχετε ομοιόμορφες μπάλες δοκιμάστε να επιλέξετε μια, να κάνετε αντιγραφή (Ctrl+C) και στη συνέχεια όσες επικολλήσεις (Ctrl + V) θέλετε...

Στη συνέχεια θα το χρωματίσετε και θα προσθέσετε γιρλάντες και φωτάκια.

Στο τέλος θα γράψετε μια ευχή και το όνομά σας και θα αποθηκεύσετε το έργο σας στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να μοιραστείτε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σας στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος σας:

 

Τμήμα Γ1 - Καλά Χριστούγεννα

Τμήμα Γ2 - Καλά Χριστούγεννα

 

(Οδηγίες για την ανάρτηση θα βρείτε εδώ σε έγγραφο και βίντεο)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ζωγραφίζουμε στον καμβά του Άη Βασίλη

Η γνωστή σε όλους μας Google έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο Χωριό του Άη Βασίλη (https://santatracker.google.com) με πολλές διασκεδαστικές κι επιμορφωτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες!

Αξίζει να δοκιμάσετε να ζωγραφίσετε στον καμβά του Άη Βασίλη!

Στο αριστερό μενού θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία εργαλείων με τα οποία μπορείτε:

  • να σχεδιάσετε ελεύθερα,
  • να "σφραγίσετε" χριστουγεννιάτικα στολίδια,
  • να "ψεκάσετε" κομφετί και χιονονιφάδες,
  • να βάψετε χριστουγεννιάτικα μοτίβα,
  • να χρησιμοποιήσετε σχήματα,
  • να επιλέξετε φόντο, και
  • να συμπληρώσετε πολλούς αγαπημένους σας χριστουγεννιάτικους ήρωες!

Στο κάτω μέρος της οθόνης σας εμφανίζονται οι επιλογές του εργαλείου που έχετε επιλέξει. Μην ξεχάσετε να διαλέξετε χρώμα και μέγεθος!

Δεξιά στην οθόνη υπάρχουν τα αγαπημένα μας κουμπιά της αναίρεσης, της επανάληψης και της αποθήκευσης.

Μπορείτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος σας:

 

Τμήμα Γ1 - Καμβάς Άη Βασίλη

Τμήμα Γ2 - Καμβάς Άη Βασίλη

 

(Οδηγίες για την ανάρτηση θα βρείτε εδώ σε έγγραφο και βίντεο)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Περισσότερες γιορτινές δραστηριότητες

Στο ανοιχτό μάθημα "ΤΠΕ - Γενικά Θέματα" θα βρείτε πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για να απασχοληθείτε δημιουργικά στον υπολογιστή σας στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Καλή διασκέδαση!

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αλήθεια, γράψατε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη; Το στείλατε;

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ετοίμασαν αυτό το χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site! Εδώ φιλοξενείται ένα κατατοπιστικό βίντεο με οδηγίες για το γράμμα, εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα νέα, το κοντινότερο ταχυδρομείο για την αποστολή και τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα.

Τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχουν πάρει τη θέση τους, έξω από τα Κεντρικά Καταστήματα της χώρας, περιμένοντας για 30η χρονιά και έως τις 20 Δεκεμβρίου τα γράμματα σας! Αν δεν τα βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κλασσικά κίτρινα. Όπως και να έχει, βιαστείτε...

Το δέντρο των Χριστουγέννων - Τραγούδι από την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας διηγείται μια ιστορία για «Το δέντρο των Χριστουγέννων» που ξεκίνησε από το βουνό για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης, μέσα από ένα εξαιρετικό animation του Μιχάλη Παπανικολάου.

Το τραγούδι ανήκει στη συλλογή του συνθέτη του "Τεμπέλη Δράκου", Γιώργου Χατζηπιερή, με τίτλο «Πατημασιές στο χιόνι». Η συλλογή περιλαμβάνει τραγούδια για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τραγουδιών η φρέσκια και πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα των γιορτών του δωδεκαημέρου με κέφι, φαντασία και κυρίως Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.