ΤΠΕ - Β' Τάξη (9520567264)

Ενότητες

Καλοκαιρινές ζωγραφιές

Θα αποχαιρετίσουμε το σχολείο μαζί με τον φίλο μας τον πιγκουίνο, που μας βοηθάει να ζωγραφίζουμε στο εργαστήριο με το πρόγραμμα TuxPaint.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και σχεδιάστε ελεύθερα ένα καλοκαιρινό θέμα. Το έργο σας θα το αναρτήσετε στον πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος μαζί με τις ευχές σας στους συμμαθητές και στις δασκάλες σας!

Τμήμα Β1 - Καλοκαιρινές ευχές

Τμήμα Β2 - Καλοκαιρινές ευχές

Τμήμα Β3 - Καλοκαιρινές ευχές

Αν θέλετε να αποκτήσετε και στο σπίτι σας τον αγαπημένο μας πιγκουίνο,  θα χρειαστούμε λίγη βοήθεια από τους μεγάλους, ώστε να εγκαταστήσουν το πρόγραμμά του. Το TuxPaint είναι δωρεάν και μπορούν να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν από εδώ. Για βοήθεια μπορούν να παρακολουθήσουν οδηγίες στο βίντεο αυτό.

Να προσέξουν να φτιάξουν πρώτα έναν φάκελο στον υπολογιστή (πχ C:/TuxPaint) και να ορίσουν στο Configure Tuxpaint ότι εκεί θα αποθηκεύονται τα έργα σας (καρτέλες Δεδομένα & Αποθήκευση). Και βέβαια να μην ξεχάσουν να κατεβάσουν και τις σφραγίδες, που σας αρέσουν πολύ! Μπορούν να ακολουθήσουν τις αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης στο τέλος της σελίδας.

Φτιάξε τη δική σου "χταπογάτα"

Χταπόδι και γάτα σε ένα; Κι όμως, όλα μπορούν να συμβούν σε έναν υπολογιστή!

Επιλέξτε το πράσινο κουμπάκι "Get Started". Βρείτε αριστερά όλα τα εργαλεία για να σχεδιάσετε και να στολίσετε τη δική σας "χταπογάτα"...

Στο τέλος, για να αποθηκεύσετε το έργο σας, επιλέξτε δεξί κλικ και αναζητήστε επιλογές όπως "Αποθήκευση εικόνας ως... " ή "Λήψη στιγμιότυπου". Διαφορετικά θα χρειαστεί να πάρετε απόκομμα μέσα από τα Windows.

Καλή διασκέδαση!!!

Μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στον πίνακα ανακοινώσεων του τμήματός σας:

Τμήμα Β1 - Καλό καλοκαίρι

Τμήμα Β2 - Καλό καλοκαίρι

 Τμήμα Β3 - Καλό καλοκαίρι

Ασφάλεια στη θάλασσα

Διασκεδάστε κι εκπαιδευτείτε από τη σχολή θαλασσοφυλάκων!!!

Σε όποια δραστηριότητα χρειάζεστε μολύβι, πατήστε πάνω δεξιά το μολυβάκι μέσα στον γκρί κύκλο. Μπορείτε να διαλέξετε χρώμα και πάχος μολυβιού. Για να πάτε σε επόμενη σελίδα πρέπει να κλείσετε το μολυβάκι. Μην ανησυχείτε, μπορεί με κλειστό μολυβάκι να εξαφανίζεται η ζωγραφιά σας, αλλά αν το ξαναπατήσετε θα εμφανιστεί ξανα!

Μια ψηφιακή δημιουργία από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Κωνσταντίνα Παπανικολάου.

Τραγούδι: "Το Βουνό" - Σωκράτης Μάλαμας

Σας αποχαιρετώ με το τραγούδι "Το βουνό" της δημοφιλούς σειράς παιδικών τραγουδιών με την ονομασία Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή σε ερμηνεία του Σωκράτη Μάλαμα.

Το τραγούδι αφηγείται την ιστορία ενός βουνού που πήγε να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, γλύστρησε, κόλλησε στον πάτο και κατέληξε ένα μικρό νησάκι.

Εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να κάνετε πολλά και απολαυστικά μπάνια και παιχνίδια στη θάλασσα!

Εγώ σας περιμένω με ανυπομονησία τον Σεπτέμβρη για άλλες, διαφορετικές βουτιές, στα απέραντα νερά της τεχνολογίαςwink