ΤΠΕ - Β' Τάξη (9520567264)

Ενότητες

Ανθισμένο τοπίο στο TuxPaint

«Τώρα Μαγιά, τώρα δροσιά, τώρα το καλοκαίρι, τώρα μορφαίνουν τα κλαδιά, τώρα μορφαίνει ο τόπος». Μ' αυτό το τραγουδάκι καλοδέχονται οι Μακεδόνες τον Μάη. Το μήνα που το πρασίνισμα και το λουλούδισμα της φύσης βρίσκονται στο κορύφωμά τους!

Πάμε να ζωγραφίσουμε έναν ολάνθιστο κήπο χρησιμοποιώντας μαγικά εργαλεία στο TuxPaint!

TuxPaint - Πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 εως 12

Το TuxPaint το γνωρίσαμε πέρσι. Θυμίζω πως πρόκειται για ένα βραβευμένο, ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα λογισμικό ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών.

Συνδυάζει ένα εύχρηστο γραφικό περιβάλλον επικοινωνίας με τον χρήστη, διασκεδαστικά ηχητικά εφέ και μια μασκότ κινουμένων σχεδίων (τον πιγκουίνο Tux) που καθοδηγεί και ενθαρρύνει τα παιδιά κατά τη χρήση του προγράμματος.

Αναπτύσσεται από εθελοντές σε όλο τον κόσμο οι οποίοι εργάζονται σε αυτό από ενδιαφέρον, αγάπη και διάθεση συνεισφοράς, με την ελπίδα (όπως οι ίδιοι δηλώνουν) ότι οι χρήστες (γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές) θα το βρουν χρήσιμο, και με τη σειρά τους θα το μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Το TuxPaint, είναι δωρεάν και μπορείτε, με τη βοήθεια ενός ενήλικα, να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε από εδώ.

Οδηγίες για την εγκατάσταση: φτιάχνουμε πρώτα έναν φάκελο στον υπολογιστή (πχ C:/TuxPaint) και ορίζουμε στο Configure Tuxpaint ότι εκεί θα αποθηκεύονται τα έργα μας (καρτέλες Δεδομένα & Αποθήκευση). Και βέβαια δεν ξεχνάμε να κατεβάσουμε και τις σφραγίδες, που μας αρέσουν πολύ! Περισσότερα στο τέλος της σελίδας...

Ζωγραφίζουμε ολάνθιστο κήπο στο TuxPaint (βίντεο)

Παρακολουθείστε με προσοχή το βίντεο και δείτε πόσο όμορφα πράγματα μπορούμε να δημιουργήσουμε με τα μαγικά εργαλεία του TuxPaint.

Και τώρα ήρθε η σειρά σας να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο... Καλή επιτυχία!

Mπορείτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος σας: 

 

Τμήμα Β1 - Καλωσήρθες Μάη

Τμήμα Β2 - Καλωσήρθες Μάη

Τμήμα Β3 - Καλωσήρθες Μάη

 

(Οδηγίες για την ανάρτηση θα βρείτε εδώ σε έγγραφο και βίντεο)

Κρυπτόλεξο για την Πρωτομαγιά

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ακολουθούν αναλυτικά βήματα εγκατάστασης του TuxPaint:

1. Δημιουργήστε έναν φάκελο στο σκληρό δίσκο σας ως εξής: "C:/TuxPaint". Να μην είναι υποφάκελος σε κανένα άλλο φάκελο, να είναι απευθείας μέσα στο "C:"
2. Στο TuxPaint Configure (από την Έναρξη/Προγράμματα):
     2α.Πηγαίνετε στην καρτέλα "Δεδομένα", επιλέξτε "Χρήση εναλλακτικού φακέλου Δεδομένων", πατήστε "Περιήγηση" και βρείτε τον φάκελο C:/TuxPaint
     2β.Πηγαίνετε στην καρτέλα "Αποθήκευση", επιλέξτε "Χρήση εναλλακτικού φακέλου Αποθήκευσης", πατήστε "Περιήγηση" και βρείτε τον φάκελο C:/TuxPaint
     2γ.Πατήστε "Εφαρμογή" και
     2δ.Πατήστε "Εξοδος"
3. Κάντε Επανεκκίνηση του υπολογιστή σας
4. Ανοίξτε το πρόγραμμα TuxPaint, σχεδιάστε μια γραμμή και πατήστε "Αποθήκευση"
5. Πηγαίνετε στο φάκελο C:/TuxPaint και ελέγξτε το περιεχόμενό του. Θέλω να πιστεύω πως θα έχει μέσα τη ζωγραφιά με τη γραμμή!