ΤΠΕ - Β' Τάξη (9520567264)

Ενότητες

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Αυτό τον Οκτώβριο και για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Ενημερωνόμαστε για βασικές έννοιες του προγραμματισμού μέσα από τις ακόλουθες βιωματικές δραστηριότητες:

Προγραμματίζουμε με τα Angry Birds - Μαθαίνουμε τη μεταφορά και απόθεση

Για να προγραμματίσουμε χρησιμοποιούμε οπτικά μπλοκ που τα σύρουμε το ένα κάτω από το άλλο.

Ξεκινάμε με εξάσκηση στην μεταφορά και απόθεση των μπλοκ.

Προγραμματίζουμε με τα Angry Birds - Παιχνίδι "Λαβύρινθος"

Στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε το πουλί (Angry Bird) ώστε να κινηθεί μέσα στο λαβύρινθο και να πιάσει το πράσινο γουρουνάκι.

Η μεσαία εργαλειοθήκη έχει εντολές για το Angry Bird. Κάθε πλακίδιο είναι μια εντολή. Θα τις χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τον κώδικα στον χώρο εργασίας στα δεξιά.

Όταν πιστεύετε ότι βρήκατε τη λύση, μπορείτε να κάνετε κλικ στην "Εκτέλεση" και να δείτε το πουλί να πηγαίνει στο γουρούνι.

Αν κάτι δεν πάει καλά, μπορείτε να πατήσετε "Επαναφορά" και να διορθώσετε τον κώδικά σας.

Καλή επιτυχία!

Code.org - Μάθημα 1

Περισσότερα δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού μπορείτε να βρείτε στο https://code.org. Το Code.org® είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αφιερωμένος στην επέκταση της πρόσβασης περισσότερων σχολείων στην επιστήμη των υπολογιστών.

Σημείωση: Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αποθηκεύει την πρόοδο και τα έργα του αρκεί, με τη βοήθεια ενός ενήλικα, να δημιουργήσει έναν λογαριασμό.

Παιχνίδι προγραμματισμού Kodable

Επιλέγουμε "MAKE MAZES" και "Second grade" και διασκεδάζουμε δίνοντας οδηγίες στον fuzz να προχωρήσει στο μονοπάτι του λαβύρινθου με σκοπό να συλλέξει αστέρια!

Για να δοκιμάσουμε πατάμε "TEST IT".

Όταν είμαστε σίγουροι πατάμε "PLAY".

Καλή διασκέδαση!!!