ΤΠΕ - Α' Τάξη (9520567263)

Ενότητες

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

Στολίζουμε χριστουγεννιάτικα δέντρα

Σε αυτό το γιορτινό παιχνίδι του εκπαιδευτικού site ABCya θα διασκεδάσουμε στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες, λαμπιόνια, γιρλάντες και δώρα!

Ευκαιρία να εξοικειωθούμε παράλληλα με την κίνηση του ποντικιού "σύρε κι άφησε".

Στο τέλος αποθηκεύουμε το έργο μας (βελάκι προς τα κάτω)!

 

Μπορείτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος σας:

 

Τμήμα Α1 - Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Τμήμα Α2 - Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

 

 

(Οδηγίες για την ανάρτηση θα βρείτε εδώ σε έγγραφο και βίντεο)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ζωγραφίζουμε χριστουγεννιάτικα θέματα

 

Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε ένα online εργαστήριο ζωγραφικής χριστουγεννιάτικων θεμάτων!

 

 

Στο μενού αριστερά επιλέξτε σχέδιο ζωγραφιάς (φόντο) και στη συνέχεια τοποθετήστε επάνω του χαρακτήρες και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορείτε να μετακινήσετε στην εικόνα, όπως επίσης να μεγενθύνετε και να μικρύνετε (μενού δεξιά).

Στη συνέχεια δώστε χρώμα στο σχέδιό σας με τα πινέλα αριστερά.

Όταν τελειώσετε μπορείτε να αποθηκεύσετε το έργο σας και, γιατί όχι, να το εκτυπώσετε!

Μπορείτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων του τμήματος σας:

 

Τμήμα Α1 - Καλά Χριστούγεννα

Τμήμα Α2 - Καλά Χριστούγεννα

 

 

(Οδηγίες για την ανάρτηση θα βρείτε εδώ σε έγγραφο και βίντεο)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Περισσότερες γιορτινές δραστηριότητες

 

Στο ανοιχτό μάθημα "ΤΠΕ - Γενικά Θέματα" θα βρείτε πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για να απασχοληθείτε δημιουργικά στον υπολογιστή σας και να ανεβάσετε τη γιορτινή σας διάθεση!

 

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Γράψατε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη; Το στείλατε;

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ετοίμασαν αυτό το χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site! Εδώ φιλοξενείται ένα κατατοπιστικό βίντεο με οδηγίες για το γράμμα, εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα νέα, το κοντινότερο ταχυδρομείο για την αποστολή και τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα.

Τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχουν πάρει τη θέση τους, έξω από τα Κεντρικά Καταστήματα της χώρας, περιμένοντας για 29η χρονιά και έως τις 20 Δεκεμβρίου τα γράμματα σας! Αν δεν τα βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κλασσικά κίτρινα. Όπως και να έχει, βιαστείτε...

Το δέντρο των Χριστουγέννων - Τραγούδι από την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας διηγείται μια ιστορία για «Το δέντρο των Χριστουγέννων» που ξεκίνησε από το βουνό για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης, μέσα από ένα εξαιρετικό animation του Μιχάλη Παπανικολάου.

Το τραγούδι ανήκει στη συλλογή του συνθέτη του "Τεμπέλη Δράκου", Γιώργου Χατζηπιερή, με τίτλο «Πατημασιές στο χιόνι». Η συλλογή περιλαμβάνει τραγούδια για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τραγουδιών η φρέσκια και πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα των γιορτών του δωδεκαημέρου με κέφι, φαντασία και κυρίως Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.