ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο Μάρτιος είναι ο τρίτος κατά σειρά μήνας του χρόνου. Επίσεις συμβολίζει την αρχή της άνοιξης και μιας νέας περιόδου καθως ο καιρός αλλάζει και γύρω ο τόπος ανθίζει. Ο καιρός δεν έχει και τόσο σημαντικές αλλαγές καθώς οι βροχές, το κρύο ακόμη και το χιόνι δυστακτικά κανει την εμφάνισή του. Ας δουμε λοιπόν κάποιες φωτογραφίες για να γνωρίσουμε τον καιρό. 

 

 

  Τον Μάρτιο κάνουν την εμφάνισή τους και τα χελιδόνια. τα οποία και θα γνωρίσουμε στην τάξη.

 

 Μιλήσαμε γι αυτά τα αποδημητικά πουλιά και είδαμε ένα βιντεο για το πως σχιματίζουν τη φωλιά τους στη γωνία ενός σπιτιού.

Παρακολουθήσαμε το πως δίνουν τροφή στα μικρά τους.

 Τραγουδήσαμε επίσης ένα τραδούδι για τα χελιδόνια που βρήκαμε στο ίντερνετ.

 Ακομη μπήκαμε στην διαδικασία να διαβασουμε κάποιες παροιμίες μέσα από εικονόλεξα.

Επίσης μιλήσαμε και για το έθιμο που έχουμε,  να φτιάχνουμε μερτάκια. Τα μαρτάκια είναι αποια βραχιολάκια που πλέκουμε με λευκή και κόκκινη κλωστή και το φοράμε στο χέρι. Όταν όμως δούμε τα πρώτα χελιδόνια να φτάνουν στη χώρα μας, τότε μπορούμε να τα βγάλουμε και να τα κρεμάσουμε στο κλαδί ενός δέντρου προκειμένου να τα πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τη φωλιά τους.

                    

  Την 25η Μαρτίου έχουμε και μια μεγάλη εθνική επέτειο κατά την οποία γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας απ τους Τούρκους. Τα παιδιά στην τάξη ζωγράφισαν διάφορα φύλλα εργασίας και είδαμε εικόνες προκειμένου να γνωρ'ισουμε τους επαναστάτες και να μάθουμε την ιστορία μας.

    

 

 

Τραγουδήσαμε και διάφορα τραγούδια επετειακά όπως το παρακάτω.