ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Άρτεμις Ρούσκα

Περιγραφή

ΣΤΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ.

Ενότητες

 Ας γνωρίσουμε τους μήνες του χρόνου απ΄την αρχή.karta me mhnes

karta 2mhnes

Είδαμε και το παραμύθι με τους δώδεκα μήνες από τη συλλογή της Λιλιπούπολης για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Έπειτα τραγουδήσαμε όλοι μαζί το ομόνυμο τραγούδι. 

Ακόμη παίξαμε ένα διαδραστικό παιχνίδι για να εμπαιδώσουμε καλύτερα τουσ μήνες και τις εποχές.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΧΏΝ

 

 

 

Ο Ιανουάριος είναι κατά σειρά ο πρώτος μήνας του χρόνου και ανήκει στο χειμώνα. Τα καιρικά φαινόμενα ποικίλουν καθώς από χιόνι και βροχή μπορούμε να δούμε ήλιο αφού προς το τέλος του Ιανουαρίου ερχονται οι Αλκυωνίδες μέρεςπου χαρακτηρίζονται από έντονη ηλιοφάνεια και καλοκαιρία, αυτό όμως κατ' εξαίρεσην. Ας δούμε λοιόν τον καιρό κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου   

                     

 

        

     

   Είδαμε και την εναλλαγή των καιρικών συνθηκών καθ΄όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου. 

Τον Ιανουάριο έχουμε πολλά φρούτα και λαχανικά που βγαινουν και είναι η εποχή τους και είναι πολύ σημαντικά για την φυσιολογική και σωστή διατροφή μας. Ας τα γνωρίσουμε ένα ένα .

 aktinidio

το ακτινίδιο, mantarini

 το μανταρινι, 

mhlo 

τα μήλα, 

portokali 

τα πορτοκάλια, αλλά και λαχανικα υπάρχουν αρκετα αυτή την περίοδο όπως είναι,

spanaki 

το σπανάκι, 

 

kounoupidi και το κουμουπίδι.

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, ανεξάρτητα από την εποχή που βρίσκονται έχουν πλήθος από βιταμίνες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Γι΄αυτό το λόγο θα παρακολουθήσουμε ένα βιντεο σχετικά με τις βιταμίνες.

 

 

 

Είναι ο δεύτερος κατά σειρά μήνας του έτους. Όσο για τον καιρό μοιάζει κατά πολύ με τον Ιανουάριο, καθώς ο χειμώνας συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο σαν τελευταίο μηνα της εποχής. Ας δούμε λοιπόν στη συνέχεια κάποιες εικόνες για να γνωρίσουμε τον καιρό κατά τον Φεβρουάριο.

 

 

 

 

 

 

Οι βροχές και τα χιονια δεσπόζουν πάλι στο χειμωνιάτικο αυτό τοπίο του Φεβρουαρίου. Τα φρούτα και τα λαχανικά παίρνουν και πάλι θέση στο σκηνικό μας καθώς έρχεται η περίοδος για νέα. Το καρότο, το μήλο, το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το μαρούλι, το λεμόνι, το μπρόκολο είναι μερικά απ τα φρούτα και τα λαχανικά που θα παρουν θέση στο τραπέζι μας και θα μας γεμίσουν θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ας δούμε μερικές εικόνες για να τα γνωρίσουμε.

 

 

Με αφορμή τη γνωριμία μας με τα λεμόνια μάθαμε, είδαμε και ακούσαμε το τραγούγκι με τον πρίγκηπα Λεμόνη.

Έπειτα είδαμε τυο παραμύθι με τη μηλιά που έδινε, ένα παραμύθι που ευαισθητοποιεί τα παιδιά σχετικά με τη φιλία.

 

Ακόμη προσπάθησαν τα παδιά να φτιάξουν ένα παζλ.

https://www.xn--mxaaakmoabvn4ah9f.com/%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%BB-%CE%9C%CE%AE%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CE%BD_6283.html

 

 Τέλος για χαλαρωση τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν ελεύθερα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ακολουθώντας το παρακάτω link. 

 https://www.xn--kxadfld7dtbug.com/%CE%94%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%BD%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B6%CF%89-%CE%B3-%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE_0.html

 

 

 

Ο Μάρτιος είναι ο τρίτος κατά σειρά μήνας του χρόνου. Επίσεις συμβολίζει την αρχή της άνοιξης και μιας νέας περιόδου καθως ο καιρός αλλάζει και γύρω ο τόπος ανθίζει. Ο καιρός δεν έχει και τόσο σημαντικές αλλαγές καθώς οι βροχές, το κρύο ακόμη και το χιόνι δυστακτικά κανει την εμφάνισή του. Ας δουμε λοιπόν κάποιες φωτογραφίες για να γνωρίσουμε τον καιρό. 

 

 

  Τον Μάρτιο κάνουν την εμφάνισή τους και τα χελιδόνια. τα οποία και θα γνωρίσουμε στην τάξη.

 

 Μιλήσαμε γι αυτά τα αποδημητικά πουλιά και είδαμε ένα βιντεο για το πως σχιματίζουν τη φωλιά τους στη γωνία ενός σπιτιού.

Παρακολουθήσαμε το πως δίνουν τροφή στα μικρά τους.

 Τραγουδήσαμε επίσης ένα τραδούδι για τα χελιδόνια που βρήκαμε στο ίντερνετ.

 Ακομη μπήκαμε στην διαδικασία να διαβασουμε κάποιες παροιμίες μέσα από εικονόλεξα.

Επίσης μιλήσαμε και για το έθιμο που έχουμε,  να φτιάχνουμε μερτάκια. Τα μαρτάκια είναι αποια βραχιολάκια που πλέκουμε με λευκή και κόκκινη κλωστή και το φοράμε στο χέρι. Όταν όμως δούμε τα πρώτα χελιδόνια να φτάνουν στη χώρα μας, τότε μπορούμε να τα βγάλουμε και να τα κρεμάσουμε στο κλαδί ενός δέντρου προκειμένου να τα πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τη φωλιά τους.

                    

  Την 25η Μαρτίου έχουμε και μια μεγάλη εθνική επέτειο κατά την οποία γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας απ τους Τούρκους. Τα παιδιά στην τάξη ζωγράφισαν διάφορα φύλλα εργασίας και είδαμε εικόνες προκειμένου να γνωρ'ισουμε τους επαναστάτες και να μάθουμε την ιστορία μας.

    

 

 

Τραγουδήσαμε και διάφορα τραγούδια επετειακά όπως το παρακάτω.

 

 

 

Ο Απρίλιος είναι ο τέταρτος κατα σειρά μήνας του χρόνου και ο δεύρτερος μήνας της άνοιξης, όπου η καλοκαιρία κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της. Η ηλιοφάνεια έρχεται να πάρει τη θέση της κακοκαιρίας και η γη ανθίζει σιγά σιγά πολύχρωμα λουλούδια έρχονται να χρωματίσουν τις αυλές, τα μπαλκόνια και τη λειβάδια. Γι' αυτό καθήσαμε και φτιάξαμε ένα παζλ με πολύχρωμα λουλούδια.

ΠΑΖΛ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ

Ύστερα είδαμε κάρτες με παροιμίες και γνωμικά του Απριλίου.

 

 Αφού μάθαμε για τον Απρίλιο, ήρθε η ώρα να παίξουμε ένα απλό διδροστικό παιχνίδι με την Τολμηρή και τον Ατακτούλη σε ένα υπέροχο ανοιξιάτικο τοπίο.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

 Τον Απρίλιο έχουμε και μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή το Πάσχα. Συνήθως, επειδή είναι κινητή αυτή η γιορτή τη γιορτάζουμε τον Απρίλιο, αλλα υπάρχουν και φορές που τη γιορτάζουμε το Μάιο. Ξεκινά με τη μεγάλη εβδομάδα και μετά ακολουθεί ο εορτασμός την κυριακή του Πάσχα. Για να γίνει πιο αντιληπτό αυτό στα παιδιά παρακολουθήσαμε μια μικρή ταινία για τα πάθη του Χριστού.

 

 

Στη συνέχεια είδαμε την ανάσταση του Ιησού.

Για ορέψαμε και τραγουδήσαμε με το σνούφελ το μικρό λαγό.

 

 

Τέλος ζωγραφίσαμε on line διάφορα Πασχαλινά φύλλα εργασίας.

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ON LINE . 

 

 

 

 

 

 

Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας του έτους και ο τελευταίος της άνοιξης. Τώρα πια η θερμοκρασία έχει ανέβει και ωδεύουμε σταθερά προς το καλοκαίρι. Ο μήνας αυτός δίνει χρώμα στην πλάση και ομορφαίνουν τα πάντα τριγύρω μας. Είδαμε εικόνες με όμορφα ανθισμένα λουλούδια.

 

 

 

 

 

Διαβάσαμε ένα εικονόλεξο σχετικά με το μήνα Μάιο και τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.

Έπειτα είδαμε έτοιμα πρωτομαγιάτικα στεφάνια και ύστερα φτιάξαμε το δικό μας.

 

Διαβάσαμε και παροιμίες για το Μάιο.

 

Τραγουδήσαμε όλοι μαζί την πρωτομαγιά.

 

Τώρα που η γη έχει ανθίσει οι μέλισσες είναι αυτές που πιάνουν δουλειά και ξεκινάνε απ την αρχή τη διαδικασία της παραγωγής μελιού. Με το κεντρί τους πλησιάζουν το άνθος και τραβούν όλους τους ζωμούς από εκεί προκειμένου να γυρήσουν πίσω στην κυψέλη και να ξεκινήσουν την παραγωγή. Ας τις γνωρίσουμε λοιπόν από πιο κοντά.

 

 

Ύστερα πηγαίνουν στην κυψέλη...

 

 

 

Ζωγραφίσαμε on line χρωμοσελιδες με τη μελισσα.

ΧΡΩΜΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ .

 Τέλος προσπαθήσαμε με τα παιδιά να φτιάξουμε ένα αρχείο scratch με μια μέλισσα που ακολουθεί τις εντολές μας.

μέλισσα scratch

 

 

 

 

 

 

Ο Ιούνιος είναι ο έκτος κατά σειρά μήνας του χρόνου και σηματοδοτεί και επίσημα την απαρχή του καλοκαιριού. Τον Ιούνιο, τον λένε και θεριστή γιατί είναι ο μήνας που θερίζουν τα σιτάρια. Είδαμε εικόνες για να γνωρίσουμε το σιτάρι και τον τρόπο που το μαζεύανε παλιά.

 

 

 

Τραγουδήσαμε όλοι μαζι το τραγουδακι.

 

 

Όπως επίσης ακούσαμε τον Ιούνιο του Ορφέα Περίδη.

 

 

Ύστερα διαβάσαμε και είπαμε παροιμίες. 

 

Είδαμε και τον τρόπο που μαζεύουν τα σιταρια οι αγρότες και την όλη διαδικασία μέχρι να φτάσει σαν ψωμί στο πιάτο μας, μέσα από ένα μικμρό σκερτσάκι των παιδιών ενός σχολείου.

Έπειτα ζωγραφίσαμε σε online χρρωμοσελίδες.

 σιτάρι ζωγραφική .

Ακόμη στα μέσα του μήνα Ιουνίου τελειώνουν τα σχολεία και αρχίζει και επίσημα το καλοκαίρι για τους μαθητές.

 

 

 

 

Είναι ο έβδομος μήνας του χρόνου και αποτελεί την καρδιά του καλοκαιριού. Η θερμοκρασία είναι πια στα ύψη και το καλοκαίρι στο καλύτερο σημείο. Είδαμε πολλές εικόνες από τις παραλίες και τις διακοπές που συνιθίζουμε να κάνουμε το καλοκαίρι.

 

 

Έπειτα διαβάσαμε το ακόλουθο εικονόλεξο.

Ακολούθως γνωρίσαμε τα ζώα της θάλασσας,

Ακούσαμε και το παραμύθι με το ντροπαλό χταπόδι.

 

Ύστερα παίξαμε ένα online παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνιστές είναι τα μικρά χταπόδια και καβουράκια τα οποία προσπαθούμε να τα ενώσουμε προκριμένου να είναι χαρούμενα.

online παιχνίδι με καβουράκια και χταπόδια

Τέλος παίξαμε με τον ύπουλο καρχαρία που κινηγούσε τη λεία του μέσα στο βυθό της θάλασσας μέσω του προγράμματος scratch.

Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ .

 

 

 

 

 

Είναι ο όγδοος κατά σειρά μήνας του χρόνου και ο τελευταίος για την εποχή του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του αλλα η καλοκαιρία συνεχίζεται. Είδαμε εικόνες με τα παιδιά στην τάξη από τις διακοπές. 

 

 

 

Γνωρίσαμε τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής .

 

 

 

 

 

 

 

Ύστερα διαβάσαμε το εικονόλεξο του κα;λοκαιριού μαζί με τα παιδιά.

 Κάναμε παζλ online. 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΖΛ

Ακούσαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζι το τραγούδι γλυκό καλοκαιράκι.

 

 Έπειτα ακούσαμε το παραμυθι ο γλαρος και το καβουρακι.

 

 Τέλος μιλήσαμε στην τάξη για το κολύμπι και τη φουρτουμιασμένη θάλασσα όταν αυτη αγριεύει.

Γι αυτό πρέπει να προσέχουμε κάθε στιγμή. Έτσι είδαμε στο πρόγραμμα scratch την τρελή θάλασσα με το δύτη που κυνδίνευσαι.

ΤΡΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΑ . 

 

Είναι ο έννατος κατά σειρά μήνας του έτους και σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου. Τα φύλλα των δέντρων κιτρινίζουν και σιγά σιγά πέφτουν. Η ζέστη παραμένει αλλά προς το τέλους του μήνα κάνουν την εμφάνησή τους και τα πρωτοβρόχια. Είδαμε φωτογραφίες στην τάξη.

 

 

 

 Ύστερα διαβάσαμε το εικονόλεξο για το φθινόπωρο.

Ακούσαμε το τραγούδι για το φθινόπωρο.

Έπειτα παίξαμε online και φτιάξαμε παζλ με θεμα το φθινόπωρο.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΠΑΖΛ

 

Ο Σεπτέμβριο είναι ο μήνας που τα σχολεία ανοίγουν και μια καινούρια σχολική χρονιά έρχεται να ξεκινήσει για τους μαθητές.

 

 

 

 

Τέλος ακούσαμε το παραμύθι του Κώστα Στοφόρου. 

 

 

Είναι ο δέκατος κατά σειρά μήνας του έτους. Τώρα πια η βροχή έχει γίνει καθημερινότητα και τα πρώτα κρύα κάνουν την εμφάνησή τους. Τα κοντομάνικα μπλουζάκια τα κοντά παντελονάκια ανεβαίνουν ψηλά στην ντολάπα και τη θέση τους παίρνουν τα μακρυμανικα πλεκτα μπλουζάκια, τα κασκόλ, τα μπουφάν και τα σκουφάκια. Είδαμε εικόνες στην τάξη. Είδαμε ένα βιντεάκι στην τάξη για την εναλλαγή του καιρού και τα ρούχα που φοράμε όταν ο καιρός κρυώσει αρκετά.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ .  

 

Τον Οκτώβριο έχουμε και τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ, που είμε εμείς οι Έλληνες στους Ιταλούς. Έτσι λοιπόν μιλήσαμε με τα παιδιά στην τάξη γι αυτό το τεράστιο ιστορικό γεγονός και είδαμε διάφορες εικόνες και βίντεο για την καλύτερη κατανόηση των αυμβάντων και της ιστορίας μας. 

 

 

 

 

 

 

Αλλάζουμε εντελώς πλάνο και πηγαίνουμε σε ένα αλλο χώρο, στο χωρο της ελιάς. Στην αρχαία Ελλάδα η ελιά ήταν ιερή. Αποτελούσε το σήνα της νίκης, καθώς οι νικητές στέφονταν με στεφάνι από κλαδιά ελιάς.

 

 

Έπειτα καθήσαμε με τα παιδιά στην τάξη και παρακολουθήσαμε την πορεία που ακολουθούν οι ελαιοπαραγωγοί από τη στιγμη που η ελιά είναι έτοιμη για συγκομιδή μέχρι και τη στιγμή που φτάνει στο πιάτο μας.

Αρχικά είδαμε τον τρόπο που τις μαζεύουν. Έπειτα τον τρόπο που τις διαλέγουν, τον τρόπο που τις συσκευάζουν για να τις πάνε στο ελαιοτριβείο για να βγει εκεί το λάδι.

 

 

 

 

 

 

Τέλος τραγουδήσαμε το τραγουδάκι της ελιάς.

 

 

 

Ο Νοέμβριος είναι ο ενδέκατος μήνας του έτους και ο τελευταίος του φθινοπώρου. Τώρα πια το κρύο και η βροχή είναι καθημερινότητα, καθώς και το χιόνι μπορεί να κάνει την εμφάνισή του στα βουνά. Όλοι μαζί στην τάξη διαβάσαμε ένα εικονόλεξο για τον μήνα μας.

 

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που μαζεύουμε τα κάστανα. Έτσι στην τάξη τα γνωρίσαμε με τα παιδιά, όπως επίσης και τον τρόπο που τα ψήνουμε.

 

 

 

Επειδή ο καιρός πια έχει κρυώσει αρκετά, μερικά ζώα για να προστατευτούνε απ΄αυτό το κρύο πέφτουν σε χειμέρια νάρκη, δηλαδή κοιμούνται για ένα χρονικό διάστημα μέχρι και πάλι ο καιρός να ζεστάνει και να μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά. Γνωρίσαμε λοιπόν τα ζζώα που κοιμούνται το χειμώνα.

 

 

 

 

 

Είδαμε και βίντεο τον τρόπο που ξυπνάνε οι αρκούδες.

 

 Επίσης ο Νοέμβριος είναι μήνας οργώματος και σποράς. Μπήκαμε λοιπόν στη διαδικασία να μάθουμε τον τρόπο που γίνεται.

 

Είδαμε τη ζωήτου σιταριού σε σκίτσα.

 

 

και διαβάσαμε ποιηματάκια για το σποράκι και το ψωμάκι.

 

 

 

Τέλος είδαμε ένα βιντεάκι για να γνωρίσουμε καλύτερα τον τρόπο που μεγαλώνει ένα φυτό.

 

Ζωγραφίσαμε σε online χρωμοσελίδες τον γεωργό που σπέρνει.

ΧΡΩΜΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δεκέμβριος είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του χρόνου. Σηματοδωτεί την αρχή του χειμώνα, αφού είναι και ο πρώτος μήνας της κρύας αυτής εποχής. Το Δεκέμβριο χαρακτηρίζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφού το κρύο, το χιόνι και οι βροχές είναι πια καθημερινότητα. Είδαμε εικόνες με τον καιρό.

 

Το Δεκέμβριο έχουμε και τη μεγάλη γιορτη της χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα, όπου γιορτάζουμε την γέννηση του Ιησού. παρακολουθήσαμε με τα παιδιά εικόνες και ύστερα ένα βίντεο σχετικό.

 

 

 

 

 Λόγω της μεγάλης αυτής γιορτής στολίζουμε δέντρα και τα σπίτια μας με πολύχρωμες μπάλες και λαμπιόνια.

 

Τραγουδήσαμε όλοι μαζί για τα χριστούγεννα διάφορα τραγούδια.

 

Παίξαμε παζλ για τα Χριστούγενναμε τα παιδιά.

ΠΑΖΛ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ζωγραφίσαμε  και χρωμοσελίδες σχετικές με τα Χριστούγεννα.

ΧΡΩΜΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

 

 

Αφού είδαμε όλους τους μήνες με τα παιδιά και τους γνωρίσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, ήρθε η ώρα για μια επανάληψη.

Είδαμε λοιπόν μια παιδική ταινία με τους 12 μήνες του έτους.

Έπειτα είδαμε σε πίνακα τους μήνες και τους θυμηθήκαμε.

12%20%CE%BC.jpg

Παίξαμε και με τον τροχό του χρόνου.

 

Διαβάσαμε το εικονόλεξο για τους 12 μήνες.

και τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγούδι της Λιλιπούπολης.

  Τέλος για την καλύτερη εμπέδωση τους,  τα παιδιά καλούνται νασυμπληρώσουν το σταυρόλεξο με τους μήνες.

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HOT POTATOES . 

 

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -